Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ

                              
Τον Δεκέμβριο του 2007, οκτώ περίπου μήνες πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και για 15 ημέρες 2 φιλικά ζευγάρια προσπαθήσαμε, σ'αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να γνωρίσουμε την Κίνα. Αυτήν την τεράστια σε έκταση, πληθυσμό, πολιτισμό αλλά τα τελευταία χρόνια και οικονομία, χώρα.

                                                                 H O N G     K O N G
The Golden Bauhinia. Το δώρο της Κίνας στο Χονγκ   Κονγκ
Η περιήγηση μας λοιπόν ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ, την πόλη κράτος των 6 εκατ. περίπου κατοίκων, όπου μετά από 99 χρόνια μίσθωσης από τους Άγγλους, το 1997 θα περάσει στην δικαιοδοσία της Κίνας.
Αποτελείτε δε από την Νήσο Χονγκ Κονγκ, την νήσο Λαντάου, το ηπειρωτικό τμήμα που αποτελείτε από το Κοουλούν και τα Νέα Εδάφη και τέλος από τις παρακείμενες νησίδες.
Θεωρείτε το Μανχάταν της Ανατολής και προσελκύει τουρίστες (3η μεγαλύτερη πηγή συν/τος), με την αγορά του, την κουζίνα του, αλλά και ως πύλη προς την Κίνα και άλλες χώρες τις Ασίας.
Μείναμε στο ξενοδοχείο ROSEDALE on the park, ένα συμπαθητικό με καλό πρωϊνό ξενοδοχείο, με πολύ μικρά όμως δωμάτια (κινέζικο μέγεθος), κοντά στο εμπορικό κέντρο.
Η διάρκεια της παραμονής μας ήταν μόλις 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις), πολύ λίγες για να μπορέσουμε, αλλά και να προλάβουμε, να δούμε, επισκεφτούμε και εξερευνήσουμε, όσα θαυμαστά αυτή η πόλη, χώρα έχει να μας επιδείξει.
Για να μην σας κουράσω με φλυαρίες, θα σας αναφέρω μερικά μέρη και πράγματα, που δεν πρέπει να
ξεχάσετε να επισκεφτείτε η να κάνετε, όσο θα βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ.
Να επισκεφτείτε το εκθεσιακό κέντρο, το οποίο από ψηλά μοιάζει με πουλί και παραπέμπει στην όπερα της Μελβούρνης, καθώς  και το μνημείο της ένωσης με την Κίνα, The Golden Bauhinia, στο Van Chai.



Το εκθεσιακό κέντρο
Να ανεβείτε με το τραμ που στηρίζετε μόνο σε ένα ατσάλινο σύρμα, στον λόφο Victoria Peak, με την εκπληκτική θέα των 360 μοιρών της πόλης.


Η θέα από το υψηλότερο σημείο του Victoria Peak, κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.


Εάν προσέξετε καλά και στις 2 φωτογραφίες, θα δείτε όχι εμένα βέβαια, αλλά σε κάποιους ουρανοξύστες υπάρχουν πισίνες.


Οι καλοδιατηρημένοι κήποι του Victoria Peak.
Να πάτε στην Repulse Bay, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα σε πολυκατοικίες χτισμένες με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, για μπορεί να μιλάει το βουνό με την θάλασσα.

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στον Repulse Bay. Εντάξει δεν ήταν άσχημη, αλλά στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλλίτερες.
Ένας περιβόητος και ευγενικός ουρανοξύστης Φενκ Σούι, που επιτρέπει στο βουνό να μιλάει με την θάλασσα, μέσα από το άνοιγμα για να μην πλήττουν. Κινέζοι είναι αυτοί
Εδώ με τον φίλο μας τρία τινά συμβαίνουν. Η δεν φοράει μαγιό και χώθηκε στην άμμο για να μην δούμε τα κάλλη του. Η είναι χοντρός και δεν θέλει να δούμε τα πάχη του. Η απλώς κάνει αμμόλουτρο η αμμοθεραπεία. Εσείς αποφασίζετε.
Να κάνετε μία βόλτα με Σαμπάν, η τα τουριστικά πλοιάρια στον Repulse Bay.
Σαμπάν αραγμένα. Σπίτια, μεταφορικά αλλά και βιοποριστικά μέσα.
Μία κυρία σαμπανίστας και όχι σαντινίστας. Εξάλλου πέφτουν και λίγο μακριά.
Ένα κοντινό της εν λόγω κυρίας, με το πανέρι στο κεφάλι μαζί με την οποία και το σαμπάν της, κάναμε την βόλτα μας.
Τουριστικό πλοιάριο.
Εικόνες από την βόλτα μας. Αντιθέσεις όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν παντού.



Να επισκεφτείτε το Ocean Park στο Aberdeen. Να θαυμάσετε το ενυδρείο, αλλά και την εκπληκτική
επίδειξη από τα δελφίνια και τις φώκιες. Καθώς και τα γιγαντιαία πάντα Ying Ying και Le Le δώρο της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ για τα 10 χρόνια από την ενσωμάτωση της πόλης στην Κίνα
Το Ocean Park ήταν η Disneyland  του Hong Kong έως ότου δημιουργήθηκε η πραγματική Disneyland. Είναι ένα τεράστιο πάρκο, με πάρα πολλά ενδιαφέροντα για μικρούς και μεγάλους, που χρειάζονται όμως πολύ χρόνο και κουράγιο, για να μπορέσουν να το περιηγηθούν και να το απολαύσουν. Εντυπωσιακό είναι το τελεφερίκ που σε μεταφέρει από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο και από το οποίο, θα θαυμάσετε την εκπληκτική θέα του Repulse Bay.

Μία εντυπωσιακή άποψη του ενυδρείου.
Μερικοί πολύχρωμοι, πανέμορφοι μα ακούσιοι ένοικοι του ενυδρείου.
Εντυπωσιακό σαλάχι. Τι να σκέφτεται άραγε;
Και πριν πάμε στα δελφίνια και τις φώκιες, ας κλείσουμε τα του ενυδρείου, με μια πανέμορφη και ακίνδυνη όσο βρίσκεται εκεί μέσα μέδουσα.
Εκπληκτική η επίδειξη των δελφινιών, πού όμως όπως λένε οι ειδικοί, όταν σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και χάσουν το παιχνίδι και το χειροκρότημα, πολλά από αυτά πέφτουν σε κατάθλιψη και κάποια αυτοκτονούν.
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ στην θέση του θα προτιμούσα το φιλί της ζωής, από κάποιο άλλο θηλυκό. Όχι ότι δεν είναι όμορφη, αλλά αυτή η ψαρίλα στην αναπνοή της;
Μερικοί από τους πρωταγωνιστές επί σκηνής.
Ένα από τα δύο γιγάντια πάντα, δώρο της Κίνας για τα 10 χρόνια από την ενσωμάτωση της με το Hong Kong, κατά την διάρκεια του μεσημεριανού του γεύματος.
Κατά την διάρκεια της χώνεψης.
Το ζεύγος Ying Ying και Le Le, απολαμβάνει τρυφερά αγκαλιασμένο, τον μεσημεριανό τους υπνάκο.


Εδώ δεν σου κόβετε μόνο η ανάσα από την απίστευτη θέα, αλλά και τα ύπατα για όσους πάσχουν από φόβο για τα ύψη, μην τυχόν και συμβεί καμιά στραβή και σπάσει το ρημάδι το συρματόσχοινο.

Η θέα όμως αυτή αξίζει να σας κοπεί για λίγο και το αίμα.

Επίσης να επισκεφτείτε τα τεράστια πλωτά εστιατόρια και καφέ. 
Τα τεράστια καφέ - εστιατόρια εξυπηρετούν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Jumbo το λένε το συγκεκριμένο και όχι Jamba εντάξει;
Η παράδοση και η εξέλιξη.


Και τέλος να περπατήσετε στο Tsim Sha Tsui στην οδό των αστεριών, για πολλούς και ποικίλους λόγους.
Ένας λόγος είναι για ψώνια, καθώς στον δρόμο αυτόν βρίσκονται πολλά καταστήματα. Ένας άλλος για να δείτε τα αποτυπώματα αστέρων και αστεριών όπως στο Χόλυγουντ. Να δείτε το άγαλμα του Μπρους Λη καθώς και άλλα καλλιτεχνικά εκθέματα.Να γευματίσετε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια με θαλασσινά, αλλά και με κινέζικη και διεθνή κουζίνα με θέα το λιμάνι Victoria.
Μα πάνω απ' όλα να θαυμάσετε κάθε βράδυ στις οκτώ την Συμφωνία του Φωτός (παιχνίδια με το φως πάνω στους ουρανοξύστες αλλά και τον ουρανό), και από τις δύο πλευρές του λιμανιού Victoria.
Το Hong Kong εν κατακλείδι είναι μία πόλη που δύσκολα μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει, η να ξεχάσει. Είναι μία πολυπολιτισμική πόλη για όλα τα γούστα.

Η συναυλία του φωτός από την λεωφόρο των αστεριών.
Πανδαισία χρωμάτων και παιχνίδια με το φως τους ουρανοξύστες και τον ουρανό. Η πραγματικότητα είναι πολύ καλλίτερη από την εικόνα.
Τέτοια καταστήματα θα συναντήσετε πολλά στην λεωφόρο των αστεριών.


Τέτοιο αστέρι όμως θα βρείτε ένα και μοναδικό. Μπρους Λη, ο κίτρινος δράκος το πιο λαμπρό αστέρι του Χονγκ Κονγκ.
Και κλείνω με μια οικογένεια κινέζων, με την πεθερά από κοντά μπάστακα.

Ελπίζω να σας άρεσε η βόλτα μας στο Χονγκ Κονγκ. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί σύντομα στην ηπειρωτική Κίνα, και συγκεκριμένα στο Γκουιλίν (Guilin) και στο Ξιαν (Xian).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου